Nalazite se ovdje: Naslovnica » Rješenja » Bežične tehnologije » Indoor WLAN rješenja » Proxim AP
Srijeda, 27 Svi 2020

Bežične tehnologije

E-mail Ispis PDF

FortiAP

Posljednji član proširene Forti obitelji predstavlja seriju "enterprise based wireless access point" uređaja koja nadopunjuje već postojeće FortiWifi access point-ove integrirane u FortiGate uređaje s novim "standalone" AP-ovima iz serije FortiAP-200.

802.11n bazirani AP-ovi s jednom ili dvije bežične kartice kontrolirani su wireless controller-om već ugrađenim u svakom od FortiGate UTM appliance-a. Stoga odsada i na bežičnim mrežama postoji mogućnost identične FortiGuard kontrole prometa i sadržaja već dobro Vam poznate na žičnim sustavima. Wireless controller može nadzirati od nekoliko AP-ova do par tisuća AP-ova. Sav promet s AP-ova bit će tuneliran direktno na UTM inspekciju na FG uređaj(ima) te će samo autorizirani wireless promet biti podložan firewall i UTM inspekciji.


Kada pridodamo i mnoštvo dodatnih zaštitnih mehanizama za bežične mreže, uključujući Rogue AP detekciju i centralizirani report-ing na FortiManager
uređajima, dobivamo moćno oružje za kvalitetan suživot sa žičnim svijetom ;-)

Dodatnu vrijednost ovog uređaja predstavlja HotSpot funkcionalnost koja osigurava da se gost prije samog pristupa Internetu prijavi putem za to
posebno kreirane web stranice (Captive Portal Authentification) čime ovaj uređaj čini idealnim rješenjem za turistički i trgovački segment tržišta te
takvim korisnicima omogućava pružanje novih usluga uz mogućnosti naplate pružajući maksimalnu sigurnost za njihove produkcijske mreže. Na taj će način, bežični promet koji je uvijek sa sigurnosnog aspekta vrlo kritičan, biti podložan IPS-u kao i Layer 7 inspekciji i prioritizaciji  poput ostalog "žičnog" prometa osiguravajući tako potpuno "fortifiziranu" bežičnu infrastrukturu.

Bazirani na 2x2 MIMO tehnogiji FortiAP-200 uređaji osigurat će iznimno visoke performanse i propusnost (300-600 Mbps po AP-u) uz poznate Fortinet "primamljive" cijene, sigurnost i "fast roaming" kroz cijelu bežičnu mrežu.

 

Proxim

Stari, dobri Lucent Bell Labs je početkom druge polovice zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća razvio „neuništivi“ hardware kojem su stručnjaci s University of Ohio udahnuli software nazvan TurboCell i nastali su „kultni“ bežični usmjerivači kojih na stotine i danas rade u raznim bežičnim WAN mrežama diljem lijepe naše bez sekunde prekida rada.

 

Tijekom godina, na temeljima TurboCell protokola Proxim je razvio svoju dorađenu i moderniziranu inačicu ovog protokola i obukao ga u potpuno novo hardwersko ruho i „nova bežična revolucija“ mogla je početi.
Svoj pionirsko-istraživački duh Proxim nastavio je okrunjivati kao jedan od začetnika MESH mreža kao i najnovijih širokopojasnih bežičnih WAN rješenja iznimno velike propusnosti.

I ovom je prigodom naš stručni tim prepoznao pionirski duh i inovativnost Proximove tehnologije koja je kroz povijest kreirala mnoštvo više nego uspješnih „business caseva“ i znatno pridonijela prihvaćanju bežičnih tehnologija kao sastavnih dijelova korisničkih mreža.

I opet, s ponosom, možemo ustvrditi da smo mi aktivni sudionici te povijesti te da je naš bežični tim stekao najviše Proxim certifikate kao i da smo vodeći Proxim Gold partner u regiji.

Compex

Posljednji član naše bežične obitelji je Compex koji je proizvođač s visokom reputacijom u bežičnom svijetu i jakim oružjima za utrke s današnjim „low-cost“ konkurentima. Compex je proizvođač inovativno dizajniranih bežičnih rješenja (uključujući radio kartice, matične ploče i antene) kao i vlastitih SW rješenja te testiranja i certificiranja SW drugih proizvođača na njihovoj opremi. Kroz široku paletu bežičnih rješenja obuhvaćeni su MESH unutarnji i vanjski proizvodi, AP kao i hotspot rješenja.

Compexova je misija razvoj jedinstvenih proizvoda postojanih performansi po krajnje konkurentnim cijenama.